BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Асфалтират дупките в Пампорово – върху локви, пълни с пясък

За некачествено изкърпване на дупките в курорта Пампорово, алармираха днес в редакцията на „Отзвук“ шофьори. От сутринта работници на фирмата, която извършва поддържането на републиканската пътна мрежа в Смолян, асфалтират огромните дупки на пътя в района на „Студенец“. Възмутени шофьори реагираха остро на новата технология – да се слага асфалт върху локви, пълни с пясък, без дори да се трамбова с валяк.

Автомобил и работници на ДЗЗД „Пътно поддържане – Смолян” от сутринта запълват ямите на Панорамния път. Мокрото трасе, покрито с пясък, не притесняваше мъжете, които заглаждаха дупките с по лопата асфалт. Снежната покривка в курорта все още е голяма, а около пътя снегът е образувал своеобразна предпазна ограда, висока повече от метър.

След пристигането на екипа на „Отзвук”, служител на Областно пътно управление (ОПУ) – Смолян, обясни, че запълването на дупките е по технологията „студена смес“. „Използва се студена смес, с която се запушват най-дълбоките дупки, а тук всички са дълбоки. Дано поне един месец да издържи.Това е временно, за да няма оплаквания от водачите. Незнам как може да се угоди на хората. Едни викат има големи дупки, а другите – защо го правите“, каза служителят, който отказа да се представи.

Дупките на Панорамния път, който минава през курорта Пампорово, не са от тази зима, а са от няколко години. Последно са кърпени през есента, но бързо се отвориха и дори станаха още по-големи.

„В момента се извършва авариен ремонт на пътната настилка чрез изкърпване със студена асфалтова смес, което ще доведе до обезопасяване на участъците и повишаване безопасността на движението. При трайно повишаване на температурите и съответно при одобрение на заданията, които сме изпратили в АПИ, ще се предприемат мерки за ремонтни работи на цялата пътна мрежа. Изкърпването с тази студена смес се извършва съгласно техническите правила и изисквания за поддържане на пътища и съответно технология, която е предоставена от производителите на асфалтова смес”, каза Костадинка Миланова директор на Областно пътно управление – Смолян, като допълни, че от практиката имало случаи такава студена смес да се оказва дори по-трайна от други видове кърпежи.

Advertisement

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!