BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасковската поетеса Стойка Мариновска представи новата си книга „Пак сме заедно”

Стойка Мариновска представи новата си книга „Пак сме заедно” в Кърджали. Хасковската поетеса гостува на Регионална библиотека „Н.Й. Вапцаров с най-новата си, седма по ред, поетична книга, посветена на наскоро загиналия й син Ангел Мариновски.

Тя показа нагледно как творчеството може да надмогне, да трансформира болката и страданието, като свързва различните светове и сърцата с вечно живата любов – основата на живота. Илюстрира как пътят ни, изминат със сърце, ражда думи нежни и светли, както насън, така и наяве. Затова в новата й книга струи една увереност, че любовта продължава и отвъд нашия свят и така побеждава смъртта. Че и при най-малката надежда за радост, тя е готова отново да облече пролетната си бяла премяна, да отприщи своя временно затулен извор в душата на страдащия и отново да може да го събужда като игрива детска песничка и да го огрява като чиста и светла детска усмивка. Защото това, което остава след нас, е любовта и думите, посветени на нея.

Стойка Мариновска е автор и на 6 други стихосбирки: „Сълзите ми хиляда, усмивката една”, „От две вселени сме”, „И когато мълчиш, пак те чувам”, „Кестенови очи”, „Сълза в здрача” и „Разпиляна пепел”. Тя е председател на ГС „Родопско утро”, което инициира издаването на списанието за общество, култура и литература „Южно утро”, предлагащо един интересен творчески обмен между енергиите на младите дарования и на техните по-големи и изявени събратя по перо от Хасковска и Кърджалийска област.

Вторият брой на списанието ще бъде представен на 8 ноември в зала „Хасково” в града на Богородица. Мариновска предостави на участниците в промоцията в дар останали стихосбирки от нейния съпруг Колю Мариновски и по един екземпляр от новата си книга с общо послание: ”Нека се обичаме!”.

Сред дошлите да се докоснат до нейното творчество бяха нейни приятели, почитатели, общественици, творци и ученици от журналистическия клуб на СУ „П.Р.Славейков“, с ръководител Антония Маровска. Доста от тях я поздравиха със свои стихове, споделиха свои впечатления, мнения за нея, като автор и преди всичко като човек, отдаден на културното сближаване между различните поколения творци от Хасково, Димитровград и Кърджали. 

Haskovo.net

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!