BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сийка Суркова: Сърцето ми биеше с ритъма на живот на Момчиловци

„Приех поста кмет на Момчиловци с отговорност и дълг, и днес с чиста съвест мога да кажа, че излизам спокойна от мандата – положени са основи за развитието на Момчиловци във всяка сфера.  За тези 4 г. нито за ден не съм забравила, че работодатели на кмета на селото сте точно вие – хората от Момчиловци.  Затова през целия мандат държах да има прозрачност, да ви информирам какво се случва в селото ни, така, както ви обещах през предишната предизборна кампания“. Така започна отчета си пред своите избиратели на предизборна среща  в залата на читалището в Момчиловци досегашният  кмет и кандидат за нов мандат от местна коалиция „Новото време“ Сийка Суркова. На срещата бяха представени и кандидатът за кмет на Община Смолян Кирил Хаджихристев, както и листата за общински съветници на коалицията.

Суркова продължи:„През  тези 4 години сърцето ми биеше в ритъма на живота в Момчиловци. Влизах в домовете ви – опожарени, с тежко болни близки, при болни и самотни възрастни хора по време на бедствие. Организирахме множество акции за кръводаряване с транспорт до болницата, три големи дарителски кампании за пострадалите при унищожителните пожари. Живях с вашите проблеми и вашите радости“.

Срещата на МК „Новото време“ в Момчиловци

Тя изброи реализираните проекти през нейния мандат и посочи, че инвестициите в инфраструктура в Момчиловци надхвърлят 1.5 млн. лв. за последните 4 г. Според нея най – големият проблем обаче си остава състоянието на вътрешната улична мрежа. От 18 км улици в селото, нов асфалт е положен върху 1 км. Суркова и кандидатите за кмет на Община Смолян и общински съветници поеха ангажимента през следващия мандат да продължат стартиралия проект за подмяна на водопровода, да се проектира и подменя канализацията в селото, изградена преди повече от 50 г, както и да се работи за асфалтиране на улиците.  През изтеклия мандат в Момчиловци са сменени с нови над 30 контейнера за смет.

Досегашната кметица на Момчиловци благодари на всички институции, екипа на Кметството, доброволците и дарителите за ползотворната работа през изминалия мандат. Тя припомни, че Момчиловци е единственото село, което има свой противопожарен автомобил и подчерта, че в следващите 5 г. китайска компания ще дарява по 18 000 евро годишно на селото.

В срещата взеха участие кандидатът за кмет на община Смолян Кирил Хаджихристев, както и кандидати от листата за общински съветници на коалицията.

Не на последно място Суркова благодари на представителите на НОВОТО ВРЕМЕ – Коалиция за развитие на община Смолян, които 4 г. бяха зад гърба й и подкрепяха всяка инициатива в Момчиловци. “Благодарение на това, че те не взимаха заплати като общински съветници, в Момчиловци се преиздаде книгата за параклисите ни, построи се чешма в памет на отец Канев, подпомогнати бяха пострадалите от пожари семейства, както и всички празници в селото, а самодейците пътуваха за участие в международен фестивал в Македония “, каза още Суркова.

Жителите на Момчиловци имаха възможност да зададат въпросите си към кандидатите за кмет и за общински съветници от листата на „Новото време“ лично или в анонимна кутия.

Пресцентър МК „Новото време“ – Смолян

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Материалът Сийка Суркова: Сърцето ми биеше с ритъма на живот на Момчиловци е публикуван за пръв път на Отзвук .

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!