BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ориентировачите на „Компас“ с редица успехи, готвят Приз „Хасково“

Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ се завърнаха с редица отличия от състезания в района на Самоков от календара на държавните първенства, провели се от 4 до 6 октомври.

В петък вечерта в село Рельово се проведе Държавното първенство по нощно ориентиране, в което участваха 34 клуба с 230 състезатели. В студената нощ при постоянен ситен дъжд, девет състезатели от „Компас 1994“ имаха подготовка и смелостта да преминат по трудните маршрути на нощното първенство и се представиха достойно, спечелвайки четири индивидуални отличия. Дванайсетокласничката от Езиковата гимназия Даяна Попова се класира на трето място в групата на 18-годишните девойки, а ветераните Николай Стилев, Добри Топалов и Тодор Стратиев, който е президент и треньор на хасковския клуб, се наредиха на второ място в групите на връстниците си.

Достойно се представиха Димчо Фърталев и Ивана Йорданова със седми места при 14-годишните, а 12-годишната Ванеса Бачварова се нареди на 11-то място също при 14-годишните.

През втория ден в курорта Боровец се проведоха състезанията за Купа „Самоков“, в която към хасковския тим за нощното състезание се присъединиха и три деца, преминали това лято обучение по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време“. Това са Мария и Никола Делчеви и Христо Димов, които с успех преминаха маршрути за по-големи деца.

В неделя отново в района на село Рельово с участието на 230 състезатели от 35 клуба се състоя Държавното първенство маратон, в което хасковлии участваха в две категории. Даяна Попова при 20-годишните девойки се класира на 5-то място, а Николай Попов при 40-годишните мъже се пребори за второто място. Останалите състезатели участваха в отворени маршрути и също бягаха добре, като Дияна Янева спечели премия от местни производители.

Това не е последното участие за хасковските състезатели през тази година. Предстоят състезанията за Приз „Хасково“ под патронажа на община Хасково на 19 и 20 октомври в парк „Кенана“, в които освен традиционните категории ще има и маршрути за любители, в които са поканени всички желаещи – деца, младежи и възрастни граждани от Хасково да преминат един лек маршрут под формата на разходка.

Haskovo.net

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!