BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Орешник под обсада на спецслужбите заради убийството на фелдшер

Тополовградското село Орешник е под обсада на спецотряда заради убийството на местния фелдшер днес по обяд. 72-годишният Димитър Факиров е открит в кабинета си в здравната служба около 11 часа със следи от насилие.

На място е специализираният отряд за борба с тероризма. В Орешник преди минути пристигнаха и шефът на ОД на МВР – Хасково Ангел Цанков и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Очаква се официално изявление по случая.

По неофициална информация заподозрян за убийството е Иван Пачелиев, по прякор Димона. По неофициални данни 37-годишният бивш легионер от Френския легион се е укрил в селото. Постови патрули с автомати има на всички входове и изходи в Орешник.

Предстои аутопсия на убития фелшер. В селото вече е и патоанатомът д-р Христо Еленски. 

Убитият Димитър Факиров е родом от Устрем, от Орешник е съпругата му. От години живеят в Тополовград. Всяка сутрин обаче фелдшерът отварял здравния кабинет в родното село на жена си, за да помага на хората тук.

Мълвата в късния следобед в населеното място носи, че между него и заподозрения е имало спречкване, вероятно заради медикаменти, които Пачелиев му е искал. Пачелиев страдал от раните си от легионерските си години и изпитвал силни болки, разказват местните. Те се страхуват за живота си, защото напоследък го виждали да ходи по улиците „като луд“.

Красимира Славова

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!