BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Организират шести международен турнир по борба „Шестте великденски ангела“

Симеоновград посреща VI-ти Международен турнир по свободна борба „Шестте великденски ангела“. Състезанието е в памет на шестимата младежи, загинали при катастрофа в града навръх Великден 2011 година. Посветен е и на избитите тракийски бежанци през 1913 година.

Организатори на проявата са община Симеоновград и спортния клуб по борба „Вълко Костов“. Ще има схватки при деца, жени и три категории за мъже.

Турнирът ще се проведе на тепих в центъра на Симеоновград. Кантарът за състезателите е в 10 часа утре – 6 октомври, а схватките започват в 11 часа.

Осигурен е златен пояс за най-добрия борец, ще бъде връчен приз „Станка Златева“ на най-добрата състезателка при жените, призьорите ще получат медали и грамоти. Поканени са състезатели от България, Турция и Гърция, както и легенди в борбата. Осигурени са и парични награди за победители в различните възрастови групи и категории.

По време на борбите ще вземат участие гайдари от Музикалното училище в Котел.

Haskovo.net

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!