BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 7 хил.лв. бяха събрани за лечението на 24-годишният Алкан на двудневното автомобилно шоу в Смолян

7 150 лв. са събраните средства от зрелищното автомобилно шоу „Smolyan Race 2019“, които ще бъдат дарени на 24 -годишния Алкан Челеби, за да може да проходи отново. Младежът пострада при зверска катастрофа през 2015г., а любителите на авто и мотоскоростите в Смолян организираха двудневното състезание, за да помогнат със средства за лечението му.

В момента Алкан е в болнично заведение в Турция, а след като се прибере у дома, средствата ще му бъдат връчени, за да продължи лечението си. Тазгодишното издание на Smolyan Race 2019 се проведе на 6 и 7 октомври в центъра на Смолян, където майстори на волана мериха сили в автомобилни дуели и донесоха много адреналин за публиката.

Под мотото „Пазете семейството си на пътя“, в спортното шоу участваха 90 любители на силните усещания зад волана. Част от съпътстващите мероприятия беше Chefs Club Smolyan и кулунарния гуру шеф Иван Манчев, който направи кулинарна демонстрация на характерни храни от региона.

Победителите в автомобилното шоу бяха наградени от зам.-председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева и зам.-кмета Марин Захариев. Организатор на автомобилното шоу е „Авто мото клуб Смолян“, реализира се с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!