BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Аврамова откри новата спортна зала на Райковската гимназия (видео и снимки)

Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с шефката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и областния управител Недялко Славов откри новата спортна зала на ПППМГ „Васил Левски“ в град Смолян. На откриването присъстваха ученици, общественици и политици от ГЕРБ – депутатът Красимир Събев, кандидатът за кмет на община Смолян за трети мандат Николай Мелемов, водачът на листата на ГЕРБ и доскорошен заместник на Мелемов Марин Захариев, началникът на Регионалното управление на образованието в Смолян Мария Семерджиева, Спиро Чавдаров – управителят на фирмата построила залата – „Дюлгер“, и др. Преди това отец Запрян Шиков извърши водосвет.

По-рано временно изпълняващият длъжността кмет Мариана Цекова даде заключителна пресконференция по проект „Обновяване и енергийна ефективност на образователната инфраструктура в гр. Смолян“. Проектът е на стойност 6 598 925, 21 лв. По него е са обновени дворното пространство и спортните площадки на СУ „Отец Паисий“, на  Езиковата гимназия и VI ОУ „Иван Вазов“, извършен е цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски“, основен ремонт и реконструкция на Детска градина „Буратино“, както и доставка на обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения. Според Цекова новоизграденият физкултурен салон на ППМГ „Васил Левски“ е една прекрасна придобивка не само за училището и квартала, в който се намира, но и за целия град Смолян. На пресконференцията началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева уточни, че предстои да се изготвят правила, според които залата ще може да се ползва не само от учениците, а и от гражданите.

  Заради опорочени обществени поръчки и неправомерно избрани изпълнители обаче Община Смолян бе санкционирана с 600 000 лева, от които 282 781,24 лв. по този проект. Проектът бе разделен на четири обособени позиции. И четирите фирми-изпълнителки бяха избрани по незаконосъобразна методика, в която с 60% тежест  бе „Организация за изпълнение на поръчката“, а цената – с 40%. Изпълнител на първата – „Цялостен ремонт на ПМГ „Васил Левски“, включващ мерки за енергийна ефективност и система за видеонаблюдение, както и изграждане на нов физкултурен салон“, за 2 731 003,98 лева без ДДС бе „Дюлгер“ ООД. На втората – „Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на ГПЧЕ и VІ ОУ „Иван Вазов“, гр. Смолян“ за 446 818,81 лв. без ДДС изпълнител бе „Престиж бизнес – 93“ ООД. Третата – „Обновяване на дворно пространство и спортни площадки на VІІ СОУ „Отец Паисий“, се изпълняваше от „Крис-МТ“ ООД за 464 476,05 лева без ДДС. Четвъртата – „Основен ремонт на детска градина „Буратино“, бе възложена на „Артстрой“ ООД за 1 070 721,90 лв. без ДДС. Община Смолян обжалва наложените финансови корекции, но Пловдивският административен съд ги потвърди и осъди Общината да плати на Министерството на регионалното развитие сумата от 6429,37 лева съдебни разноски. Решението бе обжалвано във ВАС. Делото е насрочено е за 12.11.2019 г.

Материалът Министър Аврамова откри новата спортна зала на Райковската гимназия (видео и снимки) е публикуван за пръв път на Отзвук .

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!