BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кандидат за кмет на село се отказа, отхвърлиха жалба за агитационно раздаване на дърва

Kандидатът за кмет на хасковското село Орлово Пламена Генева се отказа от участие в изборите на 27 октомври 2019 г. Тя бе издигната от политическа партия „Съюз на свободните демократи“.

Генева е подала заявление за отказ от кандидатурата си в Общинската избирателна комисия в Хасково, откъдето са заличили.

Така за кметския стол в Орлово остава един кандидат. В случая е необходимо да има един валиден глас за претендента, за да може той да стане управник на селото.

До ОИК-Хасково е постъпил сигнал от НПП „Българе“, че кандидат-кметът на Брягово Делчо Митев раздава дърва за огрев в селото с „цел предизборна агитация“. От Комисията са извършили проверка по случая, но не са открити нарушения. Става ясно, че внесените в общинското предприятие “Общинско лесничейство“ документи по раздаване на дървата за огрев са разписани от изпълняващата длъжността кмет на Брягово Стефка Ванева.

Жалбата е оставена без уважение. Решението на ОИК подлежи на обжалване пред ЦИК.

Haskovo.net

 

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!