BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За два мандата Николай Мелемов ходил само веднъж до с. Белев дол

Община Смолян обрекла с. Белев дол на капризите на кмета на Петково Юлиян Чиев

„Тоталната зависимост на нашето красиво село от по-голямото Петково ни поставя в зависимост от капризите на тамошния кмет и неговата партийна обвързаност”. Това беше общото мнение на жителите на най-отдалеченото от общинския център село Белев дол на среща с кандидатите за общински съветници от местна коалиция „НОВОТО ВРЕМЕ” (Местна коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) и нейния кандидат за кмет Кирил Хаджихристев.

На непринудената среща в читалището стана ясно още, че кметът Николай Мелемов само веднъж посетил еднократно и инцидентно селото за последните 8 години и категорично са се отказали да се ангажират с решаването на някои от неговите належащи проблеми. Недоволството на хората бе напълно оправдано заради това, че Белев дол десетилетия се намира в периферията на каквито и да е ангажименти на община Смолян. „Ние имаме две жени от селото, които са ангажирани по програмата за временна трудова заетост и дори не работят тук, а в село Петково със заповед на тамошния кмет. При това са принуждавани сами да заплащат транспорта си до там”, каза ръководителят на читалището Радослав Чолаков. „А точно тези жени могат да поддържат нашето село и поне да осигуряват добър външен вид на неговите улици”, добави той.

Белев дол е село, в което местните жители са доказали, че полагат редовно доброволчески труд и ентусиазирано се включват в самостоятелни селски инициативи. Пример за това е строежът на читалището и на помещение за обреди към гробищния парк. В този смисъл желанието им сами да изберат и предложат на общината свой селски наместник е напълно оправдано, твърдят те.

Кандидатът за кмет на „НОВОТО ВРЕМЕ” (Коалиция за развитие на община Смолян – КРОС) Кирил Хаджихристев заяви пред жителите на селото, че редовните му посещения в населеното място в последните две години са му дали пълна и ясна информация за неговто състояние. Той се ангажира с желанието на местните хора да получат улеснена комуникация с бъдещата общинска власт, за да решават по-лесно затлачените с години проблеми на населеното място.

Пресцентър МК „Новото време“ – Смолян

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Материалът За два мандата Николай Мелемов ходил само веднъж до с. Белев дол е публикуван за пръв път на Отзвук .

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!