BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха заподозрения за убийството на фелдшера Иван Пачелиев в дома му

37-годишният бивш легионер от Френския легион Иван Пачелиев е задържан в дома си, съобщи на брифинг преди минути главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той е главният заподозрян за убийството на 72-годишния фелдшер на селото Димитър Факиров.

Пачелиев е задържан след работа на психолозите от Националния институт по психология и криминология с него. Лицето само се е предало, не е имало нахлуване в дома му, отбеляза главният секретар. Изясняват се мотивите за престъплението. 

Досъдебното производство се води за убийство на медицински специалист при изпълнение на служебните  задължения, тъй като има данни, че медикът е убит именно в такава ситуация, отбеляза окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Сигналът за трагичната ситуация е подаден в МВР в 10:30 часа днес, след като федшерът бил открит в безпомощно състояние в здравната служба от кметицата на селото. Тя го потърсила на работното му място, след като цяла сутрин той не отговарял на позвъняванията й.

През целия ден селото беше завардено от службите – отряди на Гранична полиция, постови патрули с автомати имаше навсякъде, на място бяха и от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Красимира Славова

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!