BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глобяват фирма за разсипване на отпадъци от пречиствателна станция край Хасково

До 1000 лв. глоба за разсипване на отпадъци от пречиствателната станция край Хасково

Вонящи отпадъци са разсипани по пътя до пречиствателната станция край Стамболийски. Течната смес е разлята по асфалта към съоръжението от около километър, както и по главния път към селото.

Преминаващи по пътя водачи коментираха, че от разсипаната смес се носи воня и е опасна, защото автомобилът може да поднесе.

Сигнал за случая е подал жител на хасковското село в община Хасково. От кметството са изпратили служители на служба КОРЗ, откъдето са извършили проверка на място.

Изпълняващият длъжността кмет на община Хасково Велин Балкански заяви, че изпратените на място общински служители са установили, че има замърсяване на пътното платно. По думите му нарушението е извършено от пловдивска фирма, която е наета от ВиК-Хасково да извозва отпадъците от пречиствателната станция. Глобата за това нарушение е до 1000 лева.

От ВиК-Хасково не бяха открити за коментар.

Анета Кутелова

Източник: Smolyan

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!